Info

In de ruim 40 jarige 'automobiele' loopbaan van Wim Ruberg vergaarde hij kennis van veel aspecten van de autowereld. Na ruime ervaring te hebben opgedaan in het autobedrijf, vervolgde hij zijn loopbaan als Hoofd Technische Voorlichting bij de Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club (KNAC). Vanuit deze positie werd hij plaatsvervangend Hoofdredacteur van het blad 'De Auto'. Daarop volgde een nieuwe uitdaging bij Autokampioen van de ANWB, waar hij ruim 20 jaar de functie van Adjunct Hoofdredacteur van het blad 'Autokampioen' bekleedde.


Voor dat blad was hij verantwoordelijk voor de autotesten. Ongeveer 2 miljoen testkilometers leverden een schat aan auto- en rijtechnische ervaringen op. Bovendien kon door deze testen een waardevol netwerk met importeurs en producenten worden opgebouwd. Dit netwerk werd en wordt nog verder uitgebouwd, door wereldwijde bezoeken aan de belangrijkste autobeurzen.


Begin 2011 is Ruberg Producties gestart. Het schrijven van artikelen en reviews voor diverse auto- en vakbladen behoort tot de kernactiviteiten. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de technische ervaringen en het opgebouwde netwerk binnen de autowereld.